Hendrickje Stoffels Rembrandts lief

 

Cornelia  Hendrickje


Hendrickje, Rembrandts lief
Op geheel eigen wijze neemt Hermi Hartjes u mee in het leven van Hendrickje Stoffels; haar jeugd in de Achterhoek en haar leven met Rembrandt. De voorstelling werpt een gouden lichtstraal op deze eenvoudige vrouw in het 17de eeuwse Amsterdam en op haar leven als dienstbode en model bij de beroemde schilder. Minnares, huisvrouw, kunsthandelaar, ze was het allemaal. Maar wie was ze werkelijk? Hendrickje, Rembrandts lief is een verstilde monoloog over haar gevoelens, haar gevecht met de buitenwereld en over haar liefde voor de Meester. Een intieme voorstelling, aangrijpend en humoristisch.


Evenals in het Rembrandtjaar is er ook nu na afloop de Hendrickje Stoffelswandeling. Samen met de theatermaakster loopt u langs de belangrijke plekken uit het leven van Hendrickje. Zo kunt u de sfeer proeven van de 17de eeuw in de nauwe straatjes en steegjes, plaatsen bekijken die in de voorstelling genoemd worden.

Projecten in voorbereiding
  • De onfortuinlijke strapatzen van de Freule van Dorth  De eerste vrouwelijke politieke gevangene die in 1799 werd geexecuteerd. Slachtoffer van haar karakter of van de militaire rechtbank? Een lichtvoetige voorstelling
  •  Het Lentekind, een ontroerend verhaal over het ontstaan van een tweeling. Een sprookje over daar waar tijd en ruimte niet gelden naar hier waar ruimte en tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Hartjes Training
SdU Juridische Opleidingen
Effectief procederen:  Terechtzitting Arbeidsrecht
Praktijkgerichte training met rechter mr. Wim Wetzels en communicatietrainer Hermi Hartjes
         7 februari 2020   1 oktober 2020

open inschrijving       klik hier