Hendrickje in Zuid-Afrika!2-3-4 sept. 2011 Voorkamerfestival in Darling,
Zuid Afrika
http://www.voorkamerfest-darling.co.za

September 2011 speelde Hermi haar solo Hendrickje, Rembrandts lief op de 8ste editie van het Internationale Voorkamerfest in Darling, Zuid-Afrika.

Twaalf maal spelen in drie dagen tijd voor een publiek dat niet wist wat ze gingen zien. Luidruchtig binnenkomen met het flesje bier in de hand en na een paar minuten in de lach schieten en daarna stil worden. Dan was het duidelijk. Ze zitten in de voorstelling. Ook in het Engels, in Zuid-Afrika, in een township wordt het publiek meegezogen in het verhaal van Hendrickje Stoffels en zijn ze op het eind ontroerd.
Het kleine huis van Vuyo was volgepropt met 28 stoelen. Hermi moest opletten dat ze niet struikelde over de voeten van het publiek.Het Voorkamerfest in Darling is een fantastisch, ontroerend theaterfestival waarbij op een ontspannen manier mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar in aanraking komen
Locatie: 21 huiskamers, kriskras door Darling.
Het publiek kocht een kaartje voor drie voorstellingen. Welke voorstelling en waar, was een verrassing. Met taxibusjes ging men naar de locaties.


De kans voor een “witmens” om te gast te zijn in een huisje in de township en voor een “zwartmens” in een villa in de witte wijk.
Dit gebeurde want alle voorstellingen waren uitverkocht.

Zenuwcentrum van het festival was Evita se Perron, het tot theaterrestaurant en museum omgebouwd station van Darling. Thuishaven van de wereldberoemde cabaretier Pieter-Dirk Uys.
Het festival was perfect en met liefde georganiseerd voor publiek en artiesten.

Sinds haar oprichting in 2004 is het festival in heel Zuid-Afrika en in het buitenland bekend als een van de meest vernieuwende culturele evenementen.

Hermi Hartjes
The Netherlands

HENDRICKJE, REMBRANDTS LIEF (Sweetheart) (1626-1663)
performing: Hermi Hartjes
directing: Wouter ten Pas

My little bride, you are my little bride.

Hendrickje, the woman behind Rembrandt
In her own special way theatre maker, Hermi Hartjes shows you the life of Hendrickje Stoffels. Her youth in the province, her life with Rembrandt.
“Rembrandtman, Rembrandtman keer ow ‘ns umme en kiek mi-j ‘ns an!”
(please turn around and look at me)

Hermi Hartjes named best storyteller ! www.ikschrijfgeschiedenis.nu

…”Little one,
Little one within me
This is your father.
He is painting you
But
Has no idea
That you exist”...

Bathing woman, National
Galery, Londen
panel 61,8 x 47 cm

HENDRICKJE is following ELIZABETH I, the Virgin Queen, the second solo performance of Hermi Hartjes in her series “Strong Women”, in which she reveals small hearts in great women and big hearts in small women.