benefiet


Benefietavonden Mausoleum Oscar Carré

Actrice Hermi Hartjes, (Carré)geschiedschrijfster Mariëtte Wolf, Zorgvlied en Koninklijk Theater Carré slaan de handen ineen voor twee benefietavonden als startschot voor een actieve wervingscampagne.

Bekijk Nieuwsitem AT5Het Mausoleum Oscar Carré, ruim 100 jaar na de oprichting nog steeds hét pronkstuk van Zorgvlied, is hard aan restauratie toe.Zonder ingrijpen dreigt de laatste rustplaats van circusvorst Oscar Carré en elf van zijn familieleden verloren te gaan en daarmee een monument van grote cultuurhistorische en architectonische waarde.

Hermi Hartjes treedt op als Madame Carré, een intieme  solovoorstelling over het veelbewogen circusleven van Amalia en Oscar Carré die wegens succes inmiddels meermalen is verlengd. Mariëtte Wolf, schrijfster van het lovend ontvangen jubileumboek Een plek om lief te hebben – geschiedenis van Carré (Boom 2012) vertelt aan de hand van uniek beeldmateriaal over de circusfamilie die in het mausoleum rust.

De benefietavonden vinden plaats op
dinsdag    21 mei 20.30 uur Theater Carré, Klein Carré, Artiesteningang, Onbekende Gracht
woensdag 22 mei 20.30 uur Aula Zorgvlied, Amsteldijk 273 vanaf 19.30 uur verzamelen bij entreegebouw

                           
Op 22 mei (de sterfdag van Amalia Carré-Salamonsky) kan, voorafgaand aan de voorstelling in de aula van Zorgvlied, het mausoleum worden bezichtigd. Marcel Bergen en Irma Clement, auteurs van het boek Wandelen over Zorgvlied, vertellen meer over de huidige conditie van het mausoleum en over de funeraire symbolen die erop te zien zijn.

De opbrengst van beide avonden komt geheel ten goede aan de Stichting Mausoleum Oscar Carré, eind 2011 door Zorgvlied opgericht om het monument te behouden

Entree: € 25,00
Reserveren: op www.carré.nl, 0900-2525255 (€ 1,30 per gesprek), aan de kassa van Carré en bij de balie van Zorgvlied
Donaties: op banknr. 25.46.44.163 tnv Stichting Mausoleum Oscar Carré te Amsterdam (zie ook www.stichtingmoc.nl)